Nieuws

In memoriam George van der Heijden

07 november 2018 door -

 

George van der Heijden het oudste lid van ZIOG, niet in leeftijd maar wel in jaren lidmaatschap, is niet langer meer onder ons.

We wisten dat George niet meer beter zou worden maar zijn overlijden afgelopen maandag was onverwacht en heeft velen verrast.

George was bijna vanaf dag 1 lid van de nieuw op te richten Udense Zwemclub ZIOG en is dat gebleven tot aan zijn overlijden. Vanaf die eerste dag was hij ook volop betrokken bij ZIOG, een echte verenigingsman. In eerste instantie als bestuurslid en later als penningmeester. Zijn rol als penningmeester van ZIOG heeft hij uitgevoerd tot 1984.

Hierna ging George samen met Hans Kohl zich bezig houden met de oprichting van de RBU (Reddings Brigade Uden).

Maar George bleef ook ZIOG, als tweede penningmeester en lesgever bij het snorkelen, trouw. Behaalde zijn diploma’s Zwemleider A en B om ook les te geven voor het elementaire zwemmen. Zo serieus als George omging met lesgeven werd duidelijk toen de nieuwe vaardigheden en keuze pakketten werden ingevoerd. Bij het keuze pakket nostalgische zwemslagen ging George in de eerste paar lessen in een nostalgisch blauwwit gestreept nostalgisch zwempak (uit grootmoeders tijd) lesgeven. Hilariteit ten top.

Vele jaren bleef George op de zondag, maandag en vrijdag lesgeven.

George was ook een stuwende kracht voor, tijdens en na de 24-uurs zwemmarathon, ook hier als rekenwonder en penningmeester.

Voor zijn grote inzet en bevlogenheid werd hem in 1995 het erelidmaatschap van ZIOG verleend.

In George verliezen wij een zeer gewaardeerd en bevlogen persoon waar we nog vaak op zullen misgrijpen. We zullen hem niet snel vergeten.

 

Rob de Gier,

Voorzitter UZC ZIOG. 
Udense zwemvereniging ZIOG is een vereniging waarbij plezier in het zwemmen voorop staat. Het is een vereniging die gedragen wordt… Meer >
 
Er blijken problemen te zijn rondom het ontvangen van mails die wij versturen, met name in Hotmail/Live -mailaccounts. Hotmail… Meer >
 
www.ziog.nl

Licentie zwem ABC

24 september 2017
    Wij bieden het enige echte Zwem-ABC   In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma… Meer >
 
www.ziog.nl

Woordje van de voorzitter

31 augustus 2017
  Beste leden, Als u dit leest hebt u ingelogd op de vernieuwde website van ZIOG.  De lancering hiervan ging sneller… Meer >
 
16-06-2017 Meer >
 
 
 
Terug naar boven