NOB-C

Diplomaeisen Snorkelen NOB C

 

 

 

Zwemmen (Zonder basisuitrusting)
 1. 75 meter borstcrawl in redelijke stijl.
 2. 200 meter schoolslag. Op elke baan van 25 meter een bordje opduiken vanaf tenminste 2 meter diepte.
 3. 20 meter aaneengesloten onder water zwemmen.
 
Snorkelen (Met basisuitrusting)
 1. Met rechtstandige sprong voorwaarts te water gaan, onmiddellijk gevolgd door 200 meter snorkelen. Op elke baan van 25 meter een hoekduik maken en aansluitend op tenminste 2 meter diepte de bodem aantikken met een hand, gevolgd door een 1/1 draai om de lengte-as tijdens de opstijging.
 2. Vanuit zittende houding op de bassinrand met een rol achterover te water gaan. De duikbril op een diepte van tenminste 2 meter twee keer leegblazen, zonder tussentijds aan de oppervlakte te komen (duikbril vol met water laten lopen, op het gelaat plaatsen en leegblazen; deze handeling voert men twee keer uit). Met leeggeblazen duikbril op het gelaat aan de oppervlakte komen, waarbij de handen niet aan de bril mogen zijn.
 3. 75 meter buddy-breathing.
  (verklaring: aan de oppervlakte van het water dienen twee kandidaten zich snorkelend voort te bewegen, waarbij één snorkel wordt gebruikt; beiden dienen het gelaat onder water te houden; uitsluitend door de snorkel in- en uitademen.)
 4. Over een afstand van 75 meter de buddy (drenkeling) in sleepgreep vervoeren, nadat vooraf bij de buddy, al watertrappend, de snorkel uit de mond is genomen en de duikbril van het gelaat is verwijderd (neus en mond moeten vrij zijn).
 5. Onder water zwemmen over een afstand van 20 meter. Vervolgens de buddy, die met het hoofd op een diepte van tenminste 2 meter aanwezig is, opduiken en in kopgreep naar de oppervlakte brengen. Snorkel en bril verwijderen (mond en neus moeten vrij zijn). Aansluitend de buddy over een afstand van minimaal 5 meter naar de bassinrand vervoeren en de buddy zodanig aanreiken, dat helpers hem uit het water kunnen halen. Tijdens het vervoer moet het gelaat van de buddy boven water worden gehouden.

Behendigheid (Met basisuitrusting)

 1. Met een hoekduik naar de bodem en vervolgens door drie hoepels zwemmen, die op onderlinge afstand van tenminste 2 meter op tenminste 2 meter diepte aanwezig zijn.
 2. 50 meter snorkelen door middel van de dolfijnslag.
 3. 15 meter met geblindeerde duikbril, op tenminste 2 meter diepte, langs een lijn onder water zwemmen.
Kalender
Geen kalenderitems gevonden
Terug naar boven